Nudle s Shiitake, pancettou a římským salátem
Naše těla si potřebují po svátcích, kdy jsme byli obklopeni spouty jídla, opravdu odpočinout. Proto jsem se rozhodla sdílet Vám recepty z MycoMedicy - aneb jak si udělat lehké, ale zároveň i zdravé jídlo, které budou obsahovat oblíbené (sušené) houby. Tyto sušené houby Vám můžu dle výběru objednat.
Recept pro 4 osoby
- 10g sušené Shiitake
- 250g těstovin
- olivový olej
- 1 větší šalotka
- 100g pancetty
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany na šlehání
- 100g parmazán
- sůl
- pepř
Postup
- potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
- těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
- na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte nakrájenou shiitake a pacettu a orestujte
- zalejte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
- přidejte na proužky nakrájený římský salát, zalijte smetanou a nechte chvíli prohřát
- osolte, opepřete
- podávejte posypané parmazánem